V ponedeljek zjutraj smo se učenci 6. in 7. razreda odpeljali v šolo v naravi v Fieso. Po 4-urni vožnji smo prispeli in se nastanili v domu Breženka. Bilo je enkratno, zelo smo se zabavali. Dan smo ravno prav utrujeni zaključili po nočnem sprehodu po Piranu.

Naslednji dan smo začeli z jutranjo telovadbo ob morju. Po zajtrku smo se sprehodili do Pirana, si ogledali kulturne znamenitosti tega mesta in se podučili o njegovi zgodovini. Obiskali smo še akvarij in si kupili nekaj spominkov. Zelo je bilo dobro, da smo se razdelili v skupine in sodelovali z učenci Osnovne šole Mislinja, s katerimi smo čez teden stkali dobre prijateljske odnose, se celo zaljubili in se zadnji dan s težkim srcem tudi poslovili.

Vsak dan smo izkoristili vreme za igro na prostem, nogomet, košarko, tenis, frizbi. Zaradi vetra smo se preizkusili v lovljenju rib kar v jedilnici, spoznavali smo raznolikost življenja v morju, na obali in v učilnici.

Predzadnji dan smo se sprehodili ob obali do Mesečevega zaliva, Strunjana in skozi tunel prispeli v Portorož, kjer smo se posladkali s sladoledom. Popoldne smo se podučili o školjkarstvu, nato smo očistili klapavice in jih skuhali. Jed je bila zelo okusna, marsikdo je školjke jedel prvič. Druženje smo zaključili s skupnim plesom v jedilnici. Zvečer smo na kvizu pokazali pridobljeno znanje.

Zadnji dan smo se v dopoldanskem času z ladjo Solinarko odpeljali v Krajinski park Sečoveljske soline, kjer smo izvedeli vse o pridelovanju soli in o življenju živali na tem območju. V Piranu smo nato imeli pol ure prostega časa. Vrnili smo se do kosila. S prtljago smo se zbrali pred domom in se poslovili.

Iz šole v naravi smo prišli z veliko izkušnjami. Zelo smo bili zadovoljni z vsemi učitelji, saj so bili prijazni in so nas marsikaj naučili. Za vse nas je bila to lepa in nepozabna izkušnja.

Dostopnost