Letos smo v času od 11. do 17. novembra v Sloveniji prvič praznovali teden slovenske hrane, katerega del je tudi tradicionalni slovenski zajtrk. Ta poteka vsak tretji petek v mesecu novembru in izvedli smo ga tudi v naši šoli. Namen zajtrka je, da se učence ozavešča o pomenu zajtrka za zdrav telesni razvoj ter o lokalno pridelani hrani. Kakor je že v navadi, smo živila za zajtrk nabavili pri lokalnih dobaviteljih: kruh iz pekarne Presta v Črnomlju, mleko iz Kmetije Štrucelj v Gribljah, maslo iz Ljubljanskih mlekarn, jabolka iz Sadjarstva Škof iz Boldraža in med pri Čebelarstvu Vajda iz Metlike.

Hkrati pa smo na današnji dan učencem predstavili rezultate enomesečnega projekta, v katerega so bili vključeni vsi učenci naše šole v času od 30. septembra do 25. oktobra 2024. V tem času smo beležili količino odpadne hrane pri malici in kosilu. O rezultatih vas bomo obvestili v posebnem prispevku.

Dostopnost