Vsako šolsko leto nas bralce bralne značke obišče kakšen slovenski pisatelj, pesnik ali dramatik. Letos nas je ob zaključku le-te obiskal Andrej Rozman Roza.

Nestrpno smo že čakali prvo šolsko uro, ker smo vedeli, da pouka ne bo in da bo ta ura potekala malo drugače. Roza se nam je na začetku predstavil in nam povedal, s čim se ukvarja. Večina nas je zanj že slišala, saj smo skozi leta spoznavali njegova dela. Zatem nam je doživeto recitiral nekaj svojih pesmi, kot so Povodni mož, Marela, Mleko, tako da nas je s tem zelo fasciniral. Dal nam je tudi misliti, in sicer s svojimi ugankami. Nekateri izmed nas so za nekaj ugank že poznali rešitev, druge pa so bile potrebne globljega razmisleka. Ob samem zaključku je sledila podelitev priznanj. Iz vsakega razreda je prišel en učenec po sklop priznanj. Zlati bralci oz. učenci, ki beremo bralno značko že celih devet let, pa smo ponj prišli vsak posamično.

Nam, ki smo opravili bralno značko, je bila ura z Andrejem Rozmanom Rozo zelo zabavna in zanimiva, a bi nas bralcev lahko bilo več. Upajmo, da bo število skozi leta naraščalo.

Maja Pezdirec, učenka 9. razreda

Dostopnost