Mesto Maribor je že četrtič v zadnjih šestih letih gostilo množico mladih pevcev v okviru kulturno-umetniškega dogodka Zborovski BUM 2017.

Ob spremljavi Simfoničnega orkestra SNG Maribor pod taktirko dirigenta Simona Krečiča je pelo okoli 5.500 pevcev mladinskih šolskih pevskih zborov iz 180-ih slovenskih osnovnih šol ter priznani operni pevci opernega ansambla SNG Maribor: sopranistka Andreja Zakonjšek Krt, altistka Irena Petkova, tenorist Martin Sušnik in baritonist Jaki Jurgec.

Dogodek je povezoval Milan Krapež. Častni pokrovitelj Zborovskega BUMA je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Dogodek sta popestrila mlada talenta Lenart in Timotej – WildArt.

Za življenjsko ustvarjalno delo na področju mladinske zborovske glasbe so se zahvalili skladateljem Jakobu Ježu, Lojzetu Lebiču, Tomažu Habetu in Miru Kokolu.

Letošnji repertoar je temeljil na operni tematiki tujih in domačih skladateljev, in sicer z odlomki naslednjih opernih del: Habanera iz Bizetove opere Carmen, Barkarola iz Offenbachovih Hoffmanovih pripovedk, Zbor sužnjev iz Verdijevega Nabucca ter Napitnica iz Traviate, Papageno iz Mozartove Čarobne piščali, Poklon fantov in deklet iz Novakovega Figara ter Pesem kostanjev iz Firštovega najnovejšega muzikala Veronika Deseniška.

Dostopnost