V četrtek, 11. 6. 2020, so devetošolci generacije 2011–2020 z valeto sklenili svojo osnovnošolsko pot. Kar naenkrat so iz majhnih deklic in dečkov zrasli v čudovita dekleta in postavne fante. Na razstavi fotografij smo obujali spomine in utrinke iz različnih obdobij šolanja.

Kljub nekoliko drugačnim razmeram zaradi krize s korona virusom so se od nas poslovili na lep, svečan in zelo čustven način. Prireditev je potekala na ploščadi pred glavnim šolskim vhodom v spremstvu staršev in učiteljev. Učenci so sami pripravili krajši kulturni program in dokazali, da lahko z medsebojnim sodelovanjem v zelo kratkem času pripravijo program, po katerem se jih bomo spominjali za vedno. Zopet so pokazali in dokazali, da so razred z mnogimi talenti in veščinami, ki jim bodo prišle še kako prav v nadaljnjem šolanju in življenju. Vse preizkušnje neznanega pouka na daljavo so opravili in uspešno zaključili osnovnošolsko izobraževanje. Zelo sem ponosna in počaščena, da sem jih kot razredničarka lahko pospremila čez ta pomemben prag življenja. Iskrena hvala vsem učiteljicam in učiteljem, ki ste jim pomagali na tej poti in dali odlične osnove za srednješolsko izobrazbo. Zahvale gredo tudi staršem, ki so odlično sodelovali z mano in ostalimi učitelji vsa leta, bili naša podaljšana roka in pozitivno sprejeli vsako našo pohvalo in kritiko. Hvala vam tudi za prijetno in nepozabno presenečenje po zaključku prireditve.

Zdaj učence čakajo novi in neznani izzivi, ki jih bodo premagovali s svojo vztrajnostjo in iznajdljivostjo. Prepričana sem, da bodo pogumno zajemali življenje s polnimi pljuči. Želim jim vso srečo.

Razredničarka Vanja Rus

Dostopnost