V četrtek, 24. septembra 2020, so imeli učenci od 4. do 9. razreda kulturni dan. Obiskali so nas mentorji Arhitekturnega centra Slovenije, ki so predstavili področja arhitekturnega oblikovanja.

Četrtošolci so spoznavali les, izdelovali konstrukcije iz lesenih ploščic ter izdelali uporaben leseni izdelek. Petošolci so z velikim navdušenjem sestavili Leonardov most ter pri tem preizkušali svojo iznajdljivost v skupinskem delu. Izdelali so konstrukcijo iz paličja ter domišljijske hiške iz mavca in tekstila. Šestošolci so se ukvarjali z industrijskim oblikovanjem in ugotavljali, kako barve spremenijo naše dojemanje prostora. Učenci 7. razreda so spoznavali pionirje slovenske arhitekture ter preučevali potresne učinke na stavbe. Osmošolci in devetošolci pa so razmišljali in predlagali urbanistične rešitve preoblikovanja šolske okolice ob upoštevanju pravil krajinske arhitekture.

Učenci so navdušeno sodelovali v skupinskih ter individualni nalogah in ob koncu vsi pohvalili zanimiv in ustvarjalen dan. Učenci 8. in 9. razreda pa so zasanjano vzdihovali in se spraševali, kdaj bomo ob in v šoli imeli minigolf, bazen, zeleno streho, zunanji fitnes in še in še, kar se je porodilo v njihovih glavah ta dan.

Barica Flajnik Koželj

Dostopnost