V tednu mobilnosti, so prvošolčki zares poskrbeli, da so bili aktivni. V pon., 19. 9. 2022, je bil  uradni začetek bralne značke. Obeležili so ga z ogledom lutkovne igre Z Majo v šolo, ki sta jo organizirala Ljudska knjižnica Metlika in DPM Metlika.  Otroci so ob igri navdušeno plesali in peli. Vsak izmed njih je dobil v dar tudi knjigo.

Dan za tem, so zopet obiskali Metliko, kjer jim je Ljudska knjižnica v sodelovanju z Občino Metlika na mestnem trgu pripravila pravljico in delavnico.  Otroci so na prostem ob dopoldanskem jesenskem soncu zelo uživali.  Sprehodili so se tudi po starem mestnem jedru.

V sredo, 21. 9. 2022 so se najbolj pogumni zjutraj odpravili v šolo kar z PEŠ BUSOM od Gradaca do šole v Podzemlju. To je bilo doživetje! V šolo so prišli polni energije in že nasmejani.

Teden pa so zaključili s pohodom, ki se je začel v Podzemlju. Pot je potekala čez Botlivec do Gradaca, kjer so imeli malico in so preizkusili nova igrala na igrišču pred Gasilskim domom. Nazaj v šolo so se vrnili čez Gradac in Kapljišče.

Pri pouku spoznavanja okolja so razmišljali, zakaj je pomembno, da hodimo peš, se vozimo s kolesi, šolskim kombijem, vlakom. Jesensko lepo vreme so izkoristili za sprehod do Kučarja čez Zemelj in nazaj v šolo.

Dostopnost