V soboto, 15. 10. 2022, smo se učenci, nekateri starši in mentorji planinskih krožkov na OŠ Podzemelj in OŠ Metlika odpravili na prvi letošnji pohod na Krašnji vrh.

Naša pot se je začela ob 9. uri na Pungartu v Metliki. Pogumno smo štartali po markirani poti proti Krašnjem vrhu, ki najprej vodi mimo OŠ Metlika, nato pa se usmeri na kolovoz med sadovnjaki in vinogradom. Pot naprej vodi v gozd, kjer smo se prvič ustavili in nabrali nekaj kostanja. Na vrhu Bojanje vasi smo imeli daljšo pavzo, kjer smo se tudi okrepčali.

Po dobrih treh urah smo zadovoljni prispeli na cilj. Pri domu so nas pričakali planinci PD Metlika, ki so nam za dobrodošlico pripravili topel čaj in kostanj, temu pa je sledil še žar. Po okrepčilu smo naredili skupinsko fotografijo, si odtisnili žig koče in se pogumno povzpeli na 17 m visok razgledni stolp.

Sledil je še povratek do Radovice, kjer se je naš pohod tudi uradno zaključil.

Učenci OŠ Podzemelj in mentorici se zahvaljujeva PD Metlika za prijazen sprejem in pogostitev. Prav tako hvala mentoricam OŠ Metlika za vodenje in dobro družbo po poti.

Mentorici planinskega krožka čestitava vsem mladim pohodnikom, ki so vztrajno prehodili to pot!

Že sedaj vas lepo vabiva na naslednje druženje in krajši pohod po Urbanovi poti na Grabrovec, ki bo v soboto, 22. 10. 2022.

Dostopnost