Sončno in toplo soboto, 14. 10. 2023, smo se člani Planinskega krožka z mentoricama, z nekaterimi starši in sorojenci odzvali vabilu Planinskega društva Metlika in se udeležili pohoda s kostanjevim piknikom na Krašnjem vrhu.

Pohod smo začeli na izhodišču pod Radovico. Pot nas je vodila po slikovitem gozdu in travnikih. Ogledali smo si izvir Orehovec, nato pa pohod zaključili na Krašnjem vrhu. Tam so se nam pridružili še člani Planinskega krožka Metlika, ki so nekoliko starejši od nas, zato so pot začeli iz Metlike.

Člani Planinskega društva Metlika so nas prijazno sprejeli in pogostili. Spekli so nam čevapčiče, meso in hrenovke, skuhali čaj, spekli kostanj in nam ponudili še mandarine ter sladko presenečenje!

Mentorica Monika nas je pospremila na vrh razglednega stolpa, kar je bilo pravo doživetje. Nekateri od nas so v spremstvu staršev primerno opremljeni splezali tudi na plezalno steno.

Po pikniku smo se odpravili nazaj na izhodišče.

Že tako lep dan nam je Planinsko društvo Metlika še polepšalo s čudovitim piknikom, ki ga ne bomo kmalu pozabili. Hvala.

 

Dostopnost