Iz nove perspektive smo zakorakali v pravo pustolovščino – v petek 24.11.2023 na 1. trening FIRST LEGO League na Fakulteto za Elektrotehniko v Ljubljani! Bilo je navdušujoče doživetje, polno izzivov in hitrega učenja.

Ko smo prispeli, smo morda občutili nekoliko negotovosti glede naše pripravljenosti, vendar smo hitro ugotovili, da nas čaka resen izziv. Brez obotavljanja smo se zavihteli v delo, saj smo vedeli, da zdaj ni časa za dvome. Odločeni, da damo svoj maksimum, smo praktično celoten robot ponovno sestavili na povsem nov način. Poleg tega smo ga na novo sprogramirali, da je z lahkoto opravil nekaj začetnih izzivov. Žal za več nismo imeli dovolj časa, a kljub temu smo bili zadovoljni s tem, kar smo dosegli.

Po napornem, a nadvse zadovoljujočem dnevu smo zaključili 2 kroga tekmovanja. Ko so se rezultati razglasili, smo doživeli pravo presenečenje. Naš trud se je obrestoval in zasedli smo odlično 9. mesto med kar 30 ekipami! To je bil resnično velik uspeh, še posebej ob dejstvu, da smo skorajda začeli od začetka. Občutek ponosa in zadovoljstva je bil neizmerno močan, saj smo dokazali, da se z vztrajnostjo in skupinskim delom lahko premaga tudi največje izzive.

Naša ekipa OŠ Podzemelj se zdaj z navdušenjem pripravlja na naslednje izzive. Veselimo se novih izkušenj, učenja in rasti, ki nas čakajo na poti FIRST LEGO League. Naslednji izziv je že konec januarja v Kočevju, saj nas čaka naše prvo regijsko tekmovanje.

Ekipo OŠ Podzemelj so na 1. treningu predstavljali: Janez Kralj, Samo Matkovič, Vid Gosenca in Tim Špehar.

Zapisal: Rok Mikšič

Dostopnost