Koronavirus je vplival na vsa področja življenja in tudi dela, vendar smo vedno našli pot, da smo zastavljene cilje uresničili. Projektov smo se lotili na drugačen način in enako je bilo tudi z že tradicionalnim projektom Rastoča knjiga, pri katerem smo si za letošnjo temo izbrali ŠPORT. Klub temu da je dan šole sicer namenjen širši javnosti, smo letos primorani vse izpeljati v mehurčku.

Dan bo torej obarvan športno. Učencem smo dali možnost, da si sami izberejo vrsto športne aktivnosti. Tako bodo šli učenci 1.−5. razreda na različne pohode po Beli krajini. Šestošolci in sedmošolci se bodo zabavali v bližini šole, kjer bodo tekmovali v igrah z žogo. Osmošolci se bodo odpravili v Metliko na biljard, najstarejši učenci pa bodo uživali na Krasincu, kjer bodo igrali odbojko na mivki.

Ker smo želeli, da je dan tudi kulturno obarvan, so učenci pripravili plakate, na katerih so predstavili največje slovenske športnike, kot so Anamarija Lampič, Luka Dončič, Tadej Pogačar, Anže Kopitar …  Razstava bo na ogled pred šolo.

Kljub nezmožnosti vašega aktivnega sodelovanja se nam zdi prav, da predstavimo zastavljen projekt, zato vas vabimo k ogledu utrinkov.

PISMO DEKLICE Z RASTOČO KNJIGO, 17. junij 2021

Dostopnost