V tednu  od 4. do 10. oktobra 2021 smo obeleževali  Evropski teden ozaveščanja javnosti o disleksiji in drugih specifičnih učnih težavah, 8. oktobra pa tudi svetovni dan ozaveščanja o disleksiji  in drugih specifičnih učnih težavahV številnih državah pa obeležujemo cel mesec oktober kot mesec ozaveščanja javnosti o disleksiji in drugih specifičnih učnih težavah.

Kot vsako leto se tudi letos Bravo – društvo za pomoč otrokom in mladostnikom s specifičnimi učnimi težavami, pridružuje akciji ozaveščanja javnosti, saj je med pomembnejšimi nalogami Društva Bravo tudi ozaveščanje javnosti o močnih področjih in potrebah oseb s specifičnimi učnimi težavami (SUT) z objavo e-knjigi Življenjske zgodbe oseb s specifičnimi učnimi težavami.

V e-knjigi Življenjske zgodbe oseb s specifičnimi učnimi težavami smo zbrali zgodbe oseb s SUT in njihovih staršev o doživljanju SUT, spopadanju s posledicami SUT in  uspešnih načinih pomoči in podpore. Z zgodbami želimo predstaviti izzive SUT z različnih zornih kotov in  s tem ozaveščati šolske strokovne delavce in z njihovo pomočjo tudi vrstnike učencev in dijakov s SUT. Ker je v  21. stoletju  cilj  vzgoje in izobraževanja omogočanje enakih vzgojno-izobraževalnih možnosti in optimalni razvoj potencialov vseh učencev in dijakov, je za dosego tega cilja pomembno  tudi boljše poznavanje učencev in dijakov s SUT. 

Dostopnost