V sredo, 8. decembra 2021, smo v Metliki pričeli s projektom OBRTNA POT, v okviru katerega učencem zadnje triade osnovnih šol Obrtna zbornica Metlika predstavlja obrtne poklice, predvsem deficitarne. Projekt se izvaja v sodelovanju z lokalnimi obrtniki in podjetniki, ki bodo zainteresirane učence sprejeli v svojih obratovalnicah, torej v realnem delovnem okolju.

Veseli smo zelo velikega zanimanja učencev. Za 7 obrtnih poklicev se je prijavilo kar 109 učencev iz osnovnih šol Metlika in Podzemelj.

Prvi dogodek je bil obisk SLAŠČIČARJA. Učence je sprejel Andrej Kavčič s.p. v obratovalnici Domače slaščice Murn v Metliki. Po uvodni predstavitvi so se kar lotili praktičnega dela. Pripravili so čokoladno kremo, se poskusili z okraševanjem in, seveda, na koncu vse tudi pojedli. Radovednim učencem ni zmanjkalo zanimivih vprašanj, pa tudi kakšno svojo izkušnjo od doma so znali povedati.

Navdušeni nad prijetnim in poučnim dogodkom so povedali, da bodo slaščice zagotovo še naprej ustvarjali, mogoče pa je bil med njimi tudi kak bodoči vrhunski slaščičar.

Dostopnost