Učenci 3.a in 3.b razreda so imeli v sredo, 2. 2. 2022, in četrtek, 3. 2. 2022, v šoli naravoslovni dan s tematiko »Skrb za zdravje in zdravi zobje«. Obiskala jih je medicinska sestra iz ZD Metlika ga. Mirna Nemanič. Učenci so ponovili znanje o osebni higieni, pravilnem umivanju rok, kopanju, zdravi prehrani, skrbi za zdrave zobe in kako jih pravilno umivamo. Ob didaktični igri domine so se zelo zabavali in medsebojno sodelovali. Ogledali so si film o cepljenju s katerim preprečimo hujše zaplete bolezni. Na koncu so si iz papirja izdelali usta z ogromnim belim nasmehom ter zapeli pesmico z naslovom Moji beli zobki.

Namen naravoslovnega dneva je bil pridobiti znanja, veščine in stališča, ki učencem omogočajo, da skrbijo za lastno zdravje in ob tem spoznajo pomen raznovrstne prehrane, vrste živil in njihov pomen za zdravje ter pomen telesne aktivnosti za zdrav razvoj in način življenja.

Na koncu so učenci ugotovili, da že skrbijo za svoje zdravje tako, da jedo raznovrstno hrano, pijejo vodo, dovolj spijo, se gibajo na svežem zraku in da redno obiskujejo zobozdravnika in zdravnika.

Rozalija Fabić

Dostopnost