1. DAN

V CŠOD Črmošnjice smo okoli 9.30 ure prispeli polni pričakovanj in zelo vznemirjeni. Sprejeli so nas prijazni tamkajšnji vzgojitelji in vzgojiteljice, ter nam najprej podali navodila za nastanitev in  nas seznanili s hišnim redom. Sledila je razdelitev učencev v sobe. Seveda je bilo potrebno najprej obleči posteljnino in pospraviti vsa svoja oblačila v omare. To nam je vzelo kar nekaj časa. Ker je bila za prvi dan vremenska napoved slaba, smo pohiteli in še pred kosilom odšli na prvi ogled Črmošnjic z vzgojiteljem Andrejem. Tudi z igrali smo se seznanili. Najbolj smo bili seveda navdušeni nad zip-linom, ki smo ga lahko takoj preizkusili.

Po kosilu je bil kratek počitek, nato pa dolg učni sprehod ob spodnjem delu Divjega potoka z vzgojiteljico Sabino. Potok nas je takoj očaral s svojo lepoto in z vsemi bogastvi v in ob njem. Vrnili smo se ravno pred dežjem in z užitkom pojedli malico. Prijetno utrujeni smo nato ustvarjali z lego kockami. Sledila je zanimiva delavnica z lesom. Urili smo se v rokovanju s kladivom in žeblji. Pri tej delavnici smo še posebej uživali, saj si je vsak izdelal lipov list, ki ga je dobil domov za spomin. Po odlični večerji smo si ogledali film o Črmošnjicah. Po ogledu je napočil čas za tuširanje in spanec.

    2. DAN

    Zbudili smo se okli 6.30 ure, saj smo bili polni pričakovanj. Po zajtrku smo šli na dolg pohod ob zgornjem delu Divjega potoka z vzgojiteljico Ireno. Seznanila nas je z živalmi, ki živijo v  in ob potoku in rastlinami. Najbolj smo uživali ob reševanju ugank in iskanju zaklada. Ogledali smo si bobrovo domovanje in se čudili, kolik dreves je porušil. Vrnili smo se pred kosilom. Po počitku je sledila prava dogodivščina. Z vzgojiteljico Tejo smo obuli škornje in se odpravili v potok spuščati splave. Kako smo uživali! Tudi delovanje mlinov smo preizkusili. V potoku smo iskali primerna mesta, kjer so se mlinčki lahko vrteli. Bilo je nadvse zabavno! Sledila je delavnica izdelave splava. Vzgojitelj Tone je mojster za vse. Pripovedoval nam je zanimive zgodbe o splavih in nas naučil, kako se izdelajo. Tudi mlinček smo izdelali ob njegovi pomoči. Najbolj nam je bilo všeč, da nam je dovolil delati z orodjem. Lahko smo delali s kladivom, sekiro, izvijačem…

    Po večerji smo se zbrali ob tabornem ognju, kjer smo si na palicah pekli kruh in hrenovke. Mmmmm, kako so bile okusne! Ob toplem ognju smo zapeli tudi nekaj pesmic. Nato smo se odpravili s petrolejkami na nočni sprehod. Vzgojitelj Tone nas je podučil o nekaterih zvezdah na nebu. Skupaj smo jih opazovali in zelo  uživali.

    Ta dan je bil res dolg in naporen. Ampak, ko so nam učiteljice pripravile za presenečenje večerni ples, smo pozabili na utrujenost. Vsi učenci smo skupaj plesali in prepevali. Po tako napornem dnevu smo takoj zaspali.

    3. DAN

    Spali smo malo dlje kot prejšnji dan, saj smo bili malo utrujeni. Po zajtrku je sledilo pospravljanje  sob in pakiranje. Vzgojitelj Martin nas je  pred kosilom  popeljal še na zadnji pohod do izvira Divjega potoka. Tam smo imeli malico in se tudi igrali. Po vrnitvi, smo lahko uživali na igralih. Sledilo je kosilo in slovo. Vzgojiteljica Sabina nam je podelila priznanja in pohvale.

    Z lepimi spomini in pričakovanjem, da vidimo svoje starše, smo se odpravili proti Podzemlju.

    Dostopnost