V 3. razredu je zadišalo po jabolčnem zavitku. Pri uri slovenščine smo se ukvarjali z opisom postopka za pripravo testa za palačinke in pri tem uporabili besede najprej, nato, potem, za tem, nazadnje. Učenci so palačinke pekli doma za domačo nalogo, ki so jih pohvalili, da so jim odlično uspele, saj so se natančno držali navodil za pripravo mase. Dali so pobudo, da bi v šoli pripravili jabolčni zavitek, kljub temu, da pri pripravi moraš biti kar precej spreten. Učenci so najprej prebrali recept in se dogovorili, kaj bo kdo prinesel. Zjutraj so kar nestrpno čakali, da začnejo z vlečenjem testa. K naribanim jabolkom smo za še slajši okus dodali grobo zmete lešnike, cimet, sladkor in limonino lupinico. Nato smo nadev dali na razvlečeno testo in ga potem zvili. Po vrhu smo testo namazali z domačim sončničnim oljem. Za tem smo ga položili na namazan pekač in ga dali za 30 min v pečico na 180 ◦C. Nazadnje smo počakali, da se nekoliko ohladi in ga razrezali. Zavitek je bil slasten in prav vsi so bili nad njim zelo navdušeni.

Naj zadiši tudi v vaših domovih. Pa dober tek!