Tik pred počitnicami je Srednja šola Črnomelj organizirala tridnevni izlet v Beograd, kamor so povabili tudi devetošolce belokranjskih šol. Nekaj učencev naše šole se je odpravilo na pot, polno dogodivščin.

Po nočni vožnji smo si najprej za zajtrk na splavih privoščili palačinke, nato pa smo odšli v Muzej Jugoslavije in tam podrobnejše spoznali Titovo življenje ter obiskali njegov grob. Potem smo si šli ogledat nogometni stadion Crvena zvezda. Popoldne smo odšli na glavni trg, kjer smo imeli tudi svoj prosti čas. Kasneje so nas presenetili z novico, da si bomo šli zvečer ogledat košarkarsko tekmo Crvena zvezda proti FC Bayern. Vzdušje v nabito polni dvorani je bilo neverjetno.

Naslednji dan smo si najprej ogledali Muzej iluzij in potem odšli na ogled Univerze Metropolitan, nato pa smo se še sprehodili po Teniškem centru Novaka Đokovića. Kasneje smo zopet imeli svoj prosti čas na trgu, potem pa smo z vodičem odšli na trdnjavo Kalemegdan, s katere smo imeli lep razgled na reko Donavo. Zatem nas je čakal še ogled Cerkve Sv. Save, ki velja za drugo največjo pravoslavno cerkev na svetu. Zvečer smo se odpravili v nakupovalni center, kjer smo imeli časa kar tri ure, nato pa smo odšli nazaj v dijaški dom, v katerem smo prenočevali.

V nedeljo smo najprej imeli ogled Muzeja Nikole Tesle in zatem še sejma knjig. Za konec pa smo si privoščili še prave srbske čevape v restavraciji Tri šešira na ulici Skadarlija, kjer pa smo bili deležni še nastopa glasbenikov. Tako se je naš nepozabni izlet počasi približal h koncu in na žalost smo morali domov.

Tia in Joana

Dostopnost