V organizaciji Območno obrtno-podjetniške zbornice Metlika z go. Jožico Bajuk, se je OŠ Podzemelj že drugo sezono vključila v projekt OBRTNA POT, v okviru katerega naši učenci 8. in 9. razreda spoznavajo predvsem deficitarne obrtne poklice.

V sredo, 29. novembra 2023, je potekal prvi dogodek – obisk podjetja Špica d.o.o. v Metliki, kjer so učenci spoznali poklic MEHATRONIK OPERATER. V prostorih računovodskega servisa je dejavnosti podjetja najprej predstavila direktorica Tatjana Adlešič, nato pa so učenci z vodjo poslovne enote CNC Špica Mihom Adlešičem odšli še v proizvodne prostore.

Predstavitev poklica mehatronik operater v podjetju CNC Špica v Metliki je bila zelo zanimiva in poučna izkušnja. Spoznali smo veliko različnih strojev, orodij, postopkov izdelave in izdelkov podjetja. Učenci so se preizkusili tudi v merjenju z laserjem, najbolj pa so bili navdušeni nad robotom Vinkom. Učenci so izrazili željo, da bi v takšnem poklicu in podjetju želeli delati; podjetje je na dobri lokaciji, šef zelo mlad in prijazen, imajo dobre stroje, delajo za pomembna svetovno znana podjetja.

Julijana Rakar

Dostopnost