Učenci in zaposleni OŠ Podzemelj so obeležili dan Zemlje s čiščenjem okolice šole ter sajenjem dreves, cvetlic in jagod.

22. april je vsako leto priložnost, da izrazimo svojo skrb za naš planet in prispevamo k ohranjanju njegove lepote in vitalnosti.

Skrb za Zemljo ni samo moralna dolžnost, ampak tudi nujnost za naše preživetje in dobrobit prihodnjih generacij. Podnebne spremembe, izguba biotske raznovrstnosti, onesnaževanje okolja – vse to so izzivi, ki zahtevajo našo pozornost in akcijo. Vsakdo od nas lahko prispeva k ohranjanju Zemlje, bodisi z majhnimi vsakodnevnimi dejanji, kot je ločevanje odpadkov, ali pa z večjimi pobudami, kot je sodelovanje v čistilnih akcijah ali sajenje dreves.

Vsi naši učenci so sodelovali pri urejanju okolice šole. S svojim trudom so preprečili onesnaževanje okolja in zaščitili živali, ki živijo v naši okolici.

Poleg čiščenja so se učenci aktivno vključili tudi v sajenje dreves, rastlin, grmovnic in jagodičevja. Uredili so del atletske steze in jamo za skok v daljino ter okolico nastajajočega ribnika.

ZAHVALI:

G. Vilijem Pavlovič, iskrena hvala za narejeno in podarjeno nizko gredo, naši učenci so že posadili sadike jagod in komaj čakajo, da se bodo z njimi posladkali.

Iskrena hvala tudi Cvetličarni Brinc za podarjene lončnice, ki krasijo prostore naše šole in smo se jih zelo razveselili, obljubimo, da bomo lepo skrbeli za njih.

S skupnimi močmi lahko ohranimo lepoto in bogastvo našega planeta ter zagotovimo, da bo Zemlja ostala zdravo domovanje za vse svoje prebivalce.

Učenci in zaposleni OŠ Podzemelj

Dostopnost